Працівники шкільних їдалень Тернопільщини пройдуть кулінарні курси

Читати далі: Працівники шкільних їдалень Тернопільщини пройдуть кулінарні курси

Фото ілюстративне

На Тернопільщині стартують навчання для підвищення кваліфікації кухарів закладів загальної середньої освіти.

Про це повідомили у пресслужбі обласної державної адміністрації.

Підвищення кваліфікації буде проходити на базі Чортківського вищого професійного училища у кулінарному хабі, який обладнаний надсучасною технікою. Першими пройдуть навчання 40 кухарів з Заліщицької та Товстенської громад.

Директорка департаменту освіти і науки Ольга Хома розповіла, що майстри виробничого навчання, які вже проходили курси перекваліфікації та підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти, навчатимуть, як готувати якісну та здорову їжу, не тільки на сучасному обладнані, але й на тому, яке є у багатьох закладах освіти Тернопільщини.

“Дані курси проходитимуть протягом 3 днів. По завершенню кухарі отримають сертифікати щодо підвищення кваліфікації. Завдяки цим навчанням вони зможуть по новому підійти до створення корисного та якісного меню для дітей”, – зазначили в ОДА.

Нагадаємо, Тернопільщина у трійці областей, у яких запрацював пілотний проєкт в рамках реформи шкільного харчування, ініційованої Оленою Зеленською. Для його реалізації в області створили кулінарний хаб зі сучасним обладнанням.

426154042_786140696892308_230064792724487594_n.jpg
426121512_786131786893199_7787858851806792591_n.jpg
426356028_786132080226503_8457703166938436551_n.jpg
426111874_786132283559816_2336510241563361899_n.jpg
426184713_786131970226514_195924684659712192_n.jpg
425505593_786140656892312_5397795306682610987_n.jpg
426195612_786131736893204_1898965551087081705_n.jpg